ajattele. rakasta. kapinoi.

KUKA.   Olen muotoilija ja käsityöläinen Pauliina Patomäki. Rakastan nahkaa, metallia, savea, puuta, luuta… materiaaleja joilla on luonne. Valmistuin Lahden muotoiluinstituutista muotoilun koulutusohjelmasta vuonna 2006. Olen ommellut, purkanut ja rakentanut asioita niin kauan kuin muistan. Intohimo käsillä tekemiseen vei muotoilijan alun suutarin ammattiin ja nahantyöstön maailmaan. Haluan lähestyä käsityöläisyyttä ja designia omalla, hiukan kapinallisella tavalla. Pyrin venyttämään suunnittelun ja käsityöläisyyden rajoja yhdistämällä kokeellisuuden ja materiaalin ehdoilla työskentelyn viimeisteltyyn käytännöllisyyteen ja laatuun. Haluan tehdä osaltani vähemmän, mutta parempaa. Tavoitteenani on suunnitella ja valmistaa tuotteita jotka kestävät aikaa ja kertovat jotain kantajastaan.

MISSÄ.   Toiminta sai alkunsa 2011 suutarinliikkeenä. Nykyisin Rebel Leatherin luova verstas sijaitsee Helsingin Vallilassa, vanhassa teollisuuskiinteistössä. Toiminta keskittyy mittatilaustuotteisiin ja omaan Rebel Leather -mallistoon.

MIKSI.   Rebel Leather on syntynyt rakkaudesta tekemiseen ja kunnioituksesta materiaaleja ja luontoa kohtaan. Rebel Leather on syntynyt mahdollisuudesta olla vapaa ja erilainen.

MISTÄ.   Suurin osa Rebel Leatherin tuotteista on valmistettu kasviparkitusta nahasta. Nahasta valmistettu tuote on oikein hoidettuna kestävä ja pitkäikäinen. Pyrin hyödyntämään käytössä olevat nahkavuodat mahdollisimman tarkkaan, minimoimalla leikkuujätteen ja kunnioittamalla nahkaa eläväpintaisena luonnonmateriaalina. Jokainen nahka kertoo tarinan eläimen elämästä. Pienet arvet ja värivariaatiot kuuluvat sen luonteeseen, ne eivät ole virheitä vaan tekevät jokaisesta nahkatuotteesta uniikin.